Innan hiphop duon OVÖ ens hade hunnit inta scenen hade skvallerblaskan Aftonbladet hunnit gräva fram skit på de båda medlemmarna i hiphop duon. OVÖ består av Jean-Willy Akofely, 32, samt Nickie Osenius Kouakou, 31. Båda hittas i brottsregistret. Nickie Osenius Kouakou under hösten till skyddstillsyn för narkotikabrott och Jean-Willy Akofely blev 2017 dömd för penningtvätt. Jean-Willy hade nämligen lånat ut sitt bankkonto som senare använts för annonsbedrägerier. Han själv var inte involverade i själva brottet, men han vägrade att tjalla och då gick det som det gick. Men nog om detta.

 

I lördags fick vi i alla fall se deras framträdande med låten ‘Inga Problem’. De bjöd på ett riktigt bra nummer. Vill man veta vem som har stor chans att vinna så är ett hett tips att kolla vad spelbolagen har satt för odds på deltagarna i Melodifestivalen, och Eurovision för den delen. Innan lördagen fick man oddsen 4.5 på OVÖ, men alla som såg sändningen i lördags vet hur det slutade. Inte så bra.

Både OVÖ, Sonja Aldén (med låten Sluta aldrig gå) samt Suzi P (med låten Moves) åkte ut.

Hur kunde det gå så här då? Går så klart att spekulera i, men visst kan negativ PR i form av artikeln som Aftonbladet publicerade påverka utgången negativt. Hur som haver, mycket trist att få se en bra hiphop duo åka ut. Hoppas ingen valde att betta på OVÖ, trots deras fantastiska odds.